donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Eerste certificaten energieambassadeurs Drechtse Stromen

22 januari 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dordrecht wil in 2050 energieneutraal zijn.  Dat betekent dat alle energie die we dan nog gebruiken, duurzaam wordt opgewekt. Bijvoorbeeld uit zon en wind, schone energiebronnen die nooit op raken. Niet alleen de gemeente zet zich hiervoor in; ook betrokken inwoners, zoals het burgerinitiatief '' 'Drechtse Stromen'.

Drechtse Stromen wil woningeigenaren helpen hun huis duurzamer te maken. Dat doen zij met behulp van energieambassadeurs. Dit zijn enthousiaste vrijwilligers die buurt- en straatgenoten advies geven over en ondersteunen bij het nemen van energiemaatregelen.

Certificaten
Dit najaar is de eerste cursus voor energieambassadeurs georganiseerd. Er zijn vijf energieambassadeurs opgeleid. Wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid) reikt maandag 25 januari de certificaten aan hen uit.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd in slim energie besparen, isoleren van woningen, of zelf opwekken van energie? En vindt u het leuk om mensen in de straat of buurt hierbij te helpen? Geef u dan op als energieambassadeur via www.drechtsestromen.net.

Deel dit bericht met je vrienden!