maandag 2 augustus 2021

Alles over Dordrecht

Heeft u een wens voor hout van kastanjebomen Wolwevershaven

21 januari 2016

DORDRECHT - In februari worden aan de Wolwevershaven zeven kastanjebomen gekapt. De gemeente maakt het mogelijk dat het hout van één van de gekapte bomen gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld voor het maken van een kunstwerk, een bankje, of het zagen van herinneringsplakken. Maar de gemeente staat ook open voor andere ideeën of wensen.

Heeft u een speciale herinnering aan deze bomen, of een band met de locatie en heeft u een wens voor het hout van de kastanjeboom na de kap? Mail die dan uiterlijk 1 februari aan cje.westgeest@dordrecht.nl.

Of en hoe het hout uiteindelijk gebruikt wordt hangt af van de wensen uit de stad en de haalbaarheid ervan.

Waarom kappen?
De kap van de bomen is nodig omdat een deel van de kade in zeer slechte staat verkeert. De bomen hebben kastanjebloedingsziekte. De gemeente heeft uitgebreid gezocht naar mogelijkheden om de bomen te behouden. Er zijn geen aanvaardbare oplossingen gevonden om de kade te herstellen en daarbij de bomen te sparen. Lees hier alles over het kadeherstel en de bomen.

Nieuwe bomen
De Wolwevershaven is een beeldbepalende plek. De gemeente besteedt extra zorg aan het beeld dat ontstaat door het planten van nieuwe bomen. In het najaar, na de afronding van het kadeherstel worden zeven kastanjebomen teruggeplaatst. De nieuwe bomen zijn van een soort (Aescules Turbinata) die niet vatbaar lijkt voor de kastanjebloedingsziekte. De bomen worden geplant in de grootste maat die van deze soort verkrijgbaar is. Ook worden zo optimaal mogelijke groeiomstandigheden gecreëerd, onder andere door het gebruik van boombunkers. Lees er alles over op de wijkwebsite van de binnenstad.

Lees meer over:

kastanjebomen Wolwevershaven
Deel dit bericht met je vrienden!