Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Jan van Nieuwenhoven FC Dordrecht in reportage Leve de Republiek (+ video)

18 januari 2016 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Drs. Jan van Nieuwenhoven is vooral bekend als supporters coördinator van FC Dordrecht. Regelmatig klinkt vanuit vak Noord zijn strijdkreet‘ Leve de republiek’. In Dordtse dialogen legt hij de achtergrond van die aanmoediging uit. Jan was vroeger buiten de sport ook op allerlei actief zoals binnen de vakbond.

Jan is ooit afgestudeerd als socioloog en jarenlang werkzaam geweest in het onderwijs. Na dit gesprek snap je wat je met een studie als sociologie kunt doen. Toevallig is dat ook de studie geweest van de presentator (Bert den Boer). Dat schept een band. Natuurlijk blijven de prestaties van de plaatselijke FC niet onbesproken.

Als supporter kan hij goed leven met een nederlaag: ‘Als je wat minder wint, is de vreugde des te groter bij een overwinning.’ Ook voor bondscoach Danny Blind heeft hij een welgemeend advies. Het interview is hieronder te zien:

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!