maandag 25 januari 2021

Alles over Dordrecht

Ad van den Herik per direct weg als presentator van RTV Dordrecht

14 januari 2016

DORDRECHT – De samenwerking tussen RTV Dordrecht en presentator Ad van den Herik is per direct beëindigd.  AD De Dordtenaar meldt dit als nieuws op de voorpagina van het regio-katern. Ad was vijftien jaar bekend van programma’s zoals "In gesprek met" en "Ad bezoekt". Hij werd zodoende mogelijk het bekendste gezicht van de lokale omroep.

Volgens de krant is Ad van den Herik via een mailtje de laan uit gestuurd. De druppel die de emmer deed overlopen was zijn programma rond de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dordrecht dat is beoordeeld als respectloos. Van den Herik zou zich niet aan afspraken hebben gehouden.

Volgens de presentator probeert hij mensen altijd uit hun comfortzone te halen. Volgens de berichtgeving waren er al eerder meningsverschillen tussen de leiding van RTV Dordrecht en Ad van den herik en zijn toen afspraken gemaakt. Van den Herik vindt het vooral respectloos dat hij via een mailtje de laan is uitgestuurd na zoveel jaren trouwe inzet als vrijwilliger.

Het mailtje blijkt niet te zijn ondertekend door de hoofdredacteuyr of de directeur, maar alleen door Arjan.  Dat is overigens de voornaam van de hoofdredacteur/directeur, die geen reactie geeft in de krant maar Ad heeft gemaild dat zijn besluit vast staat.

Ad laat weten dat het vertrek bij RTV Dordrecht hem persoonlijk raakt. Hij zou nog geen bedankje hebben gehad.

RTV Dordrecht heeft Ad van den Herik wel per mail aangeboden om het besluit mondeling toe te lichten, maar zijn vertrek staat volledig vast.

Via UITZENDING GEMIST op de website van RTV Dordrecht kan nog naar programma's van Ad worden gekeken. De gewraakte nieuwjaarsreceptie van 24 minuten komt ook nog langs.

Ad van den Herik gaf aan het programma In gesprek met een eigen invulling. Hij wandelde vaak met een hoofdpersoon door stad en land. Kritisch doorv ragen was eenm specialiteit van hem. Een tijdlang was Van den Herik de enige presentator, alhoewel er soms collega's waren die ook meedraaiden in het rooster van In Gesprek met. Fokko van der Straaten was meestal met camera in de buurt. In Gesprek Met werd in de regel in één keer opgenomen.

Momenteel maakt RTV Dordrecht nog gebruik soms van Thijs Blom, die zijn loopbaan in de Dordtse journalistiek begon en momenteel een gezicht is van RTV Rijnmond.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!