donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Burgemeester Arno Brok weer genomineerd tot de tien beste lokale bestuurders van Nederland

8 januari 2016

DORDRECHT - Op de website van Binnenlands Bestuur kan ook op de burgemeester van Dordrecht, Arno Brok, worden gestemd. Hij behoort tot de tien genomineerden voor de titel beste lokale bestuurder 2015. Arno Brok valt vaker landelijk op.  Deze week sprak hij op de nieuwjaarsreceptie uit het hoofd en uit het hart over barmhartigheid rond het vluchtelingenvraagstuk.

Arno Brok werd op 1 februari 2010 burgemeester van Dordrecht. De Leerdammer was daarvoor wethouder in Leeuwarden en burgemeester van Sneek. Zijn tweede termijn van zes jaar begint op 1 februari 2016.

De motivatie op de site luidt als volgt:

Arno Brok, burgemeester gemeente Dordrecht
De burgemeester van Dordrecht maakt zich al jaren hard voor de cultuursector. ‘Ik ben ervan overtuigd dat goed cultuurbeleid een humuslaag voor de samenleving vormt, waardoor allerlei activiteit en creativiteit los kan komen’. Maar ook zijn inspanningen voor vluchtelingen bleven dit jaar niet onopgemerkt. Collega-bestuurders noemen hem zorgvuldig en prijzen de manier waarop hij zijn visie overbrengt en anderen informeert.

AD De Dordtenaar heeft bij de verkiezing van Dordtenaar van het jaar ook burgemeester Arno Brok geselecteerd.

Voor de landelijke verkiezing kan worden gestemd op de site van binnenlands bestuur.

Meer info:

Vier wethouders, vier burgemeesters, een Commissaris van de Koning en een dagelijks bestuurder van een hoogheemraadschap. Dat zijn de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2015.

Genomineerden
De burgemeesters zijn Henri Lenferink (Leiden), Koos Janssen (Zeist), Arno Brok (Dordrecht) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam). De vier genomineerde wethouders zijn Paul de Rook (Groningen), Martijn Leisink (Arnhem), Lot van Hooijdonk (Utrecht) en Janny Bakker-Klein (Huizen). Verder zijn Commissaris van de Koning van Noord-Brabant Wim van de Donk en Toon van der Klugt, dagelijks bestuurder Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, genomineerd.

Winnaars
Vier van de tien genomineerden stonden ook vorig jaar op de lijst met nominaties: Brok, Van de Donk, Lenferink en Aboutaleb. De Rotterdamse burgemeester sleepte toen de titel Beste Lokale Bestuurder in de wacht. Daarvoor werd de titel gewonnen door Marco Florijn, Lodewijk Asscher, Bas Eenhoorn, Henk Aalderink en Albert Rodenboog.

Bekendmaking
De bekendmaking van de Beste Lokale Bestuurder van het Jaar is op donderdag 21 januari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2016 in CineMec te Utrecht. Behalve de Beste Lokale Bestuurder worden die middag ook de Beste Bestuurder van een kleine gemeente en de Beste Jonge Bestuurder bekendgemaakt.

Lees meer over:

nominatie arno brok
Deel dit bericht met je vrienden!