zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

SP komt met Drechtsteden notitie minimabeleid en ziektekostenverzekering

7 januari 2016 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Van de fractie van de SP kregen we het volgende persbericht: "De Drechtsteden zullen dit voorjaar het minimabeleid evalueren. In deze evaluatie zullen we als SP ons inzetten om het beschikbare geld zo effectief mogelijk in te zetten om de grote armeode in onze regio te bestrijden. En indien nodig moet er gewoon geld bij.

Als SP fractie hebben wij, ter voorbereiding op die komende  evaluatie van het minima beleid, kritisch gekeken naar de subsidiëring van de collectieve ziektekostenverzekering."

De SP vervolgt in haar persbericht: "Wij komen tot de conclusie dat de bijna een miljoen euro die we daar jaarlijks voor bestemmen meer ten goede komen aan de winsten van de verzekeraars, dan aan een betaalbare verzekering voor onze minder verdienende inwoners.

Wij zien alternatieven waarmee mensen met lagere inkomens veel meer geholpen zijn, dan met de huidige subsidies. Dit kan een koopkrachtverbetering van vele tientjes per maand opleveren voor de mensen met de laagste inkomens. Precies die mensen die het huidige VVD-PvdA kabinet in de kou laat staan met het inkomensbeleid voor 2016."

Namens de fractie van de Socialistische Partij.

Lees meer over:

drechtsteden sp inkomens
Deel dit bericht met je vrienden!