zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Tiende editie Kerstijsbaan Dordrecht groot succes

7 januari 2016

DORDRECHT - De Kerstijsbaan Dordrecht heeft een geslaagde en sfeervolle editie achter de rug met een recordaantal bezoekers, betaald en onbetaald. In 3 weken tijd bezochten ruim 35.000 enthousiaste bezoekers de Kerstijsbaan en werden er meer dan 11.000 kaartjes verkocht. Vanaf dag één hadden de leerlingen van het Da Vinci College, stageproject, het druk achter de kassa en bij de schaatsverhuur. Het zachte winterweer hielp natuurlijk mee en bood prima condities om de schaatsen onder te binden om te zwieren en te zwaaien of om de eerste stappen op buitenijs te zetten.

In de kerstvakantie bleek het verwarmde Wintercafé, waar Partycentrum de Lockhorst de scepter zwaaide, een aangename onderbreking tijdens de Kerstinkopen. Bovendienvonden er allerlei activiteiten en muzikale optredens plaats, waardoor het steeds extra gezelligheid werd geboden.

Door de samenwerking tussen Van Hoorne Entertainment, Partycentrum De Lockhorst en Dordrecht Marketing wordt het mogelijk gemaakt iedere dag 2 verrassingspakketten uit de delen aan een schaatsende kinderen op de Kerstijsbaan Dordrecht. Ruim 50 kinderen zijn verblijd! Eén van de belangrijkste items uit het verrassingspakket waren 2 theatertickets voor een musicalvoorstelling van "Rapunzel" of "Suske en Wiske".

Stadsomroepster, Darja de Caluwé, reikte het cadeautjes uit aan de gelukkige winnaars. De gratis schaatsochtenden voor inwoners uit Dordrecht waren ook dit jaar weer goed bezocht. Ook kon men regelmatig aansluiten bij diverse schaatsclinics door de Kunstrijvereniging DDD en ijshockeyvereniging ProClass Lions.

De sfeervolle ijsbaan stond dit jaar alweer voor de derde maal op het Statenplein. In samenwerking met de weekmarkt en de Gemeente Dordrecht werd wederom ruimte gevonden om het winterevenement op deze plek doorgang te laten vinden. Omwonenden  en winkeliers zien de Kerstijsbaan inmiddels graag terugkeren.

Op woensdag 6 januari is het plein weer volledig schoon en "leeg" opgeleverd.

Deel dit bericht met je vrienden!