maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Meldpunt vuurwerkoverlast.nl weer open

21 december 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT -Vanaf vandaag is het meldpunt vuurwerkoverlast.nl weer geopend. Overlast, schade of gevaarlijke situaties door vuurwerk kunnen daar worden gemeld. Het meldpunt is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder GroenLinks Dordrecht.

GroenLinks wil dat er meer gedaan wordt om vuurwerkoverlast tegen te gaan. Bij de vorige jaarwisseling werden voor het eerst maatregelen tegen vuurwerkoverlast genomen, zoals het inkorten van de afsteektijd. Die maatregel heeft goed geholpen bij het verminderen van de overlast. Ook hebben veel gemeenten vuurwerkvrije zones ingesteld. Zo ook in Dordrecht. Te vinden op de website: www.DordtVeilig.nl

Het liefst zou GroenLinks zien dat vuurwerk alleen door professionals werd afgestoken. “Een vuurwerkshow op het “Drie rivierenpunt “ zou toch fantastisch zijn!”, zegt GroenLinks-raadslid Kitty Kruger “ Een vrolijke en feestelijke jaarwisseling, zonder overlast en slachtoffers”.

Met de meldingen op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl willen de GroenLinks-fracties de omvang van het probleem in kaart brengen. De meldingen worden verwerkt in een rapport dat begin 2016 aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. Ook burgemeester Brok krijgt een exemplaar van het rapport uit handen van Kitty Kruger.

Deel dit bericht met je vrienden!