dinsdag 2 maart 2021

Alles over Dordrecht

Burgemeester Oudewater Pieter Verhoeve in nieuwe Raad van Toezicht De Hoop Dordrecht

20 december 2015

DORDRECHT – De Hoop GGZ in Dordrecht heeft deels een nieuwe Raad van Toezicht gekregen. De meest in het oog lopende naam is die van de burgemeester van Oudewater, Pieter Verhoeve. 

Voor zijn verhuizing naar Oudewater was Pieter Verhoeve zeer actief in Dordrecht, zowel op politiek als maatschappelijk gebied. Verhoeve is zowel historicus als advocaat geweest en nu openbaar bestuurder. Hij is in Oudewater burgemeester van de gehele gemeenschap en zet zijn gemeente regelmattig op de landelijke kaart.

Bij de Hoop zijn de tijden ook veranderd.
Uit de namen blijkt dat het tijdperk Koos (JAC) Hogeweg, de oprichter van de Hoop in oktober 1975 en die van eerste directeur Teun Stortenbeker voorbij. Ze staan nu in de geschiedenis van de Hoop, die begon in Hofje de Hoop aan de Spuiweg in Dordrecht. Dat was begin 1976.
De Hoop informeert op de eigen website over de organisatie-vorm nu.

Organisatiestructuur:
De Hoop heeft een structuur met drie divisies: de divisie verslavingszorg, de divisie kinder- en jeugdzorg en de divisie psychiatrie. De Hoop heeft een Raad van Toezicht en een Raad van Bestuur die leiding geven aan het werk. Uitvoerende directietaken worden gedaan door het managementteam.
Raad van Toezicht
Dhr. C. Kleingeld (voorzitter)
Dhr. drs. B.W. Gort
Dhr. J. den Heijer
Mevr. L. Malschaert-Slofstra
Dhr. drs. P. Verhoeve
Dhr. ir. G.J. Bosland

Raad van Bestuur
Dhr. drs. J. de Gruijter

Deel dit bericht met je vrienden!