woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht: ‘We moeten niet in valkuilen Achilles '29 lopen.’

18 december 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zaterdagavond speelt FC Dordrecht de laatste wedstrijd van 2015. De wedstrijd die aanvankelijk op vrijdagavond stond gepland wordt gespeeld op het grillige grasveld van tegenstander Achilles’29.

De laatste training voor de wedstrijd werd dan ook afgewerkt op het veld van het jeugdcomplex van FC Dordrecht. Een belangrijk onderdeel in de voorbereiding voor deze wedstrijd.

Trainer Harry van den Ham, die Achilles in actie heeft gezien tegen Utrecht, ziet in de ploeg maar ook in het veld een moeilijke tegenstander.
“Achilles heeft punten gepakt tegen niet de minste ploegen, we moeten zorgen dat we niet in hun valkuil lopen. Ze spelen met twee spitsen, hebben veel loopacties en brengen diepgang vanuit het middenveld.

Wij hebben een hoop wedstrijdbeelden bekeken maar gaan nog steeds uit van ons eigen spel.”

Omdat het de laatste wedstrijd van het jaar is blikte de trainer ook nog terug op 2015. In augustus keerde hij als trainer terug naar de Krommedijk na zijn uitstapje naar FC Utrecht.

“Ik ben nu één van de oudste trainers van het betaald voetbal maar ik voel me nog steeds fris. De jongens die ik train zijn nog altijd rond de twintig, alleen ík word steeds ouder.

Het voetbal evolueert, het gaat erom dat je meegaat met die verandering, dan kan je nog lang mee als trainer. Of ik na dit seizoen nog als trainer aan de slag ga, weet ik niet maar zeg nooit nooit.”

Zaterdag zal de trainer echter zijn plek moeten afstaan aan Gérard de Nooijer aangezien hij bij de wedstrijd tegen Sparta werd weggestuurd door scheidsrechter Nijhuis.

“Ik heb de hele week met ze getraind, ze voorbereid op de tegenstander en voordat ze vertrekken mag ik nog de voorbespreking houden, daarna moet ik ze loslaten.

Door mijn schorsing mag ik niet eens mee met de spelersbus.”
Bij de wedstrijd tegen Achilles’29 zal ook Jeffry Fortes niet van de partij zijn, hij werd één wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn vijfde gele kaart.
Ook Danzell Gravenberch (hamstring) zal niet in actie komen.

Zaterdag 19 december 19.45 uur
Achilles’29 – FC Dordrecht
Scheidsrechter: M.B. van den Kerkhof
De supportersvereniging laat een bus rijden, deze vertrekt om 17.30 uur.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!