woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwbouwproject Trivire winnaar Woonkwaliteit 2015

17 december 2015

DORDRECHT - Voor hun kwalitatief hoogwaardige nieuwbouwproject aan de J.W. Frisostraat in Dordrecht ontving woningcorporatie Trivire een Drechtstedelijke oorkonde. Directeur van Trivire Wim van der Linden kreeg de oorkonde namens het Drechtstedenbestuur uit handen van regionaal portefeuillehouder Wonen en Stedelijke Vernieuwing Hans Tanis. Met de oorkonde willen de Drechtsteden stimuleren dat nieuwe gebouwen in de regio extra kwaliteit bieden waar het gaat om energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

Woningcorporatie Trivire heeft aan de J.W. Frisostraat in totaal 21 sterk verouderde eengezinswoningen vervangen door nieuwbouw voor de sociale huur. Eén van de kwalitatieve criteria waarop de partijen tijdens de selectieprocedure zijn beoordeeld, is de GPR-score (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn-score). Aannemersbedrijf Kroon & De Koning uit Zwijndrecht deed op basis van het Plus Wonen-concept en een ontwerp van het Haagse architectenbureau Schippers Architecten BNA de beste aanbieding. In oktober 2015 opgeleverd en vervolgens aan de huurders overgedragen.

Regionaal portefeuillehouder Wonen Hans Tanis is tevreden over de resultaten: "Het is de ambitie van de Drechtsteden om als een magneet mensen, bedrijven en investeringen te trekken. Essentieel daarbij is het bieden van aantrekkelijke woningen op aantrekkelijke plekken. Het toetsen met de GPR is een concrete actie om kwalitatief goede woningen te realiseren."

Directeur Trivire Wim van der Linden: "Met deze duurzame projecten leveren we een bijdrage aan woonlastenbeperking voor onze klanten en een bijdrage aan het milieu. Dergelijke projecten zijn mogelijk door een duurzame samenwerking tussen gemeente, regio en corporaties."

De oorkonde wordt uitgereikt voor het nieuwbouwproject met de hoogste GPR-score. GPR is een systeem dat nieuwbouwplannen toetst op energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. In september 2011 ondertekenden gemeenten, corporaties, een groot aantal ontwikkelaars en de adviesraden het Convenant kwaliteit nieuwbouw Drechtsteden. Nieuwbouwplannen moeten een bepaalde minimale score behalen. Trivire heeft de prijs eerder gewonnen, net als Woonkracht10 en woningbouwvereniging Heerjansdam.

Andere kanshebbers
In de periode oktober 2013 – maart 2015 zijn 26 woningtypen getoetst: Hof en Singel (Alblasserdam), Frisostraat (Dordrecht), Volgerlanden, Warboutslaan (Hendrik-Ido-Ambacht), De Hoogt en Den Briel (Papendrecht), Havenkwartier, Feitsmahof (Sliedrecht), Appelgaard, Aqualita en Zomerdijk (Zwijndrecht). Ook de nieuwe Multifunctionele Accommodatie in Zwijndrecht is getoetst met GPR.

Foto: Van links naar rechts directeur Trivire Wim van der Linden, Beleidsontwikkelaar Ruimte en Wonen Zwijndrecht Melanie Morlog-Criellaard en regiobestuurder Wonen Hans Tanis van de Drechtsteden.

Deel dit bericht met je vrienden!