dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Goud voor Dordtse kunstrijdster Rosalie van Wageningen in Eindhoven

8 december 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Afgelopen weekend werd in Eindhoven de jaarlijkse City of Light Trophy verreden. In een aantal categorieën werd Kunstrijvereniging De Drechtsteden vertegenwoordigd.

In een groot internationaal deelnemersveld wist de Dordtse Rosalie van Wageningen (12) in een kür vol gevoel, emotie en inleving op de muziek een foutloos programma met hoge sprongen te rijden.

Zij pakte riant de eerste plaats met 2 hele punten voorsprong op de nummer 2 in de categorie Basic Novice A.
Papendrechtse Isa van Swieten (12) had wat pech met een val en die haar de punt kostte die haar van  het podium afhield. Zij eindigde op een 6e plaats.

Goud voor Didier
Met Didier Dijkstra (10) uit Utrecht heeft DDD een talentvolle jongen binnen de wedstrijd gelederen dit seizoen. Didier reed een foutloze kür met 2 dubbele sprongen en snelle pirouettes. Met een ruimte voorsprong pakte hij de hoogste trede op het podium.

Zilver voor Lisa Weijer
Lisa Weijer (15) uit Son reed zaterdag in de categorie Advanced Novice  een erg goede korte kür met een foutloze uitvoering waarin alle levels werden gewaardeerd. Een kür vol power die op de 3e plaats brachten.
Zondag in de vrije kür reed zij opnieuw een foutloos programma waarin zij veel kracht uitstraalde en tegelijkertijd heel sierlijk bleef. Met een gelijk puntentotaal als de nummer 1 eindigde zij in het algemeen klassement op de 2e plaats.

In de categorie Pre Basic Novice en een veld van 21 rijdsters reed de Dordtse Sanne Haanstra (14) een kür met vaart waarin zij alle sprongen heeft geland.
Hiermee eindigde Sanne op een prima 7e plaats.

Lees meer over:

kunstrijden schaatsen
Deel dit bericht met je vrienden!