woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

PvdA: 'Waar blijft de bruisende feestverlichting?'

2 december 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De PvdA fractie Dordrecht vraagt het volgende aan het college: "Met de feestdagen in zicht verwachten wij in de Dordtse binnenstad een bruisend centrum aan te treffen. Beleid is om onze binnenstad te verlevendigen. Daartoe wordt fors geïnvesteerd in activiteiten en evenementen. Sinds dit jaar is er ook een Ondernemersfonds van start gegaan, waarin de ondernemers zelf bepalen welke activiteiten er in hun omgeving plaatsvinden om de winkelstraten extra aantrekkelijk te maken. Een verplichte bijdrage wordt hiervoor in een fonds gestort.

Nu de decembermaand is aangebroken – waarin de feestdagen veel bezoekers naar onze binnenstad trekken – is er van die feestelijkheid niet zoveel te merken op straat. Er is geen uitbundige verlichting in het hart van onze stad. De verlichting in het algemeen is vrij mager, waardoor ook de veiligheid in het geding komt. Daarnaast is de belichting van monumenten – en zeker onze Grote Kerk – onder de maat. Terwijl juist al deze verlichting de aantrekkingskracht van de Dordtse binnenstad aanmerkelijk zou kunnen vergroten, zeker in deze decembermaand.

De PvdA fractie vraagt dan ook:
1. Hoe kijkt het college aan tegen de hierboven geschetste praktijk? Waarom bruist onze binnenstad niet van de feestverlichting?
2. Hoe kan het zijn dat met een Ondernemersfonds en met het beleid om onze binnenstad te verlevendigen en te laten bruisen de feestverlichting, de verlichting in het algemeen en de belichting van monumenten in de praktijk niet lijken bij te dragen aan deze doelstelling?
3. Wij vragen u om begin 2016 met een evaluatie van het Ondernemersfonds te komen, om te kunnen beoordelen hoe dit fonds bijdraagt aan de verlevendiging van onze binnenstad en wat de ervaringen van de binnenstadondernemers zijn met het fonds.
Kunt u dit toezeggen?"

Tot zover de fractie van de PvdA Dordrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!