Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Stichting De Buitenwacht in de race voor nominatie Appeltjes van Oranje 2016

30 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Stemweek start maandag 7 december om 09.00 uur. Stichting De Buitenwacht strijdt met negen andere ontmoetingsruimtes uit de regio om een plek bij de genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2016. Het Nederlandse publiek kan ieder jaar meestemmen op zijn of haar favoriet in de regio. Stichting De Buitenwacht roept daarom iedereen op om op hen te stemmen.

Dat kan van maandag 7 december 09.00 uur tot en met zondag 13 december 2015 op www.oranjefonds.nl/appeltjes. In mei 2016 reikt Koningin Máxima voor de veertiende keer de Appeltjes van Oranje uit.

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht om gemeenschappelijke voorzieningen die worden beheerd en gerund door vrijwilligers.

Stichting de Buitenwacht is één van de 10 overgebleven kandidaten in regio West.

De Buitenwacht wil een gemeenschap zijn van en door mensen aan de basis die in de Buitenwacht elkaar kunnen ontmoeten, elkaar versterken en met elkaar samen activiteiten ontwikkelen en verschillen vieren.

Uitgangspunt is dat de mensen aan de basis zelf initiatieven ontwikkelen en dat er vrijwilligers zijn die zich verwant voelen om het proces van ontmoeting te stimuleren. In geen geval moet voor de ander worden gedacht. Mensen worden geprikkeld om zelf en met elkaar zaken te doen; het initiatief wordt niet overgenomen. 

Stichting de Buitenwacht roept iedereen in de regio op om te stemmen.

Els Hauser van de administratie vertelt: “Ik werk hier nu ruim 13 jaar en heb in die tijd heel veel mensen en initiatieven tot bloei zien komen. De Buitenwacht staat al meer dan  30 jaar midden in de samenleving en vormt een onmisbare schakel in de verbinding tussen mensen en organisaties op allerlei terreinen en niveau’s, waarbij de ontmoeting met name in de alledaagsheid en aan de maaltijd, van onschatbare waarde is.

Nu is het zo dat een groot deel van ons interieur ook al meer dan 30 jaar oud is en hard aan vervanging toe. Als we de prijs zouden winnen zouden we het geld zeker hier aan besteden.

De prijs  bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Foto
Bijgevoegd beeldmateriaal kunt u rechten vrij inzetten voor redactioneel gebruik, mits daarbij bij  wordt vermeld.

Lees meer over:

buitenwacht stemronde
Deel dit bericht met je vrienden!