Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Resultaat veiling groepsaankoop zonnepanelen bekend

30 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De veiling van de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie heeft een flinke korting opgeleverd voor alle deelnemers. De groepsaankoop is gestart door Zuid-Hollandse gemeenten in samenwerking met het onafhankelijk consumentencollectief iChoosr. Reeds 5.731 inwoners van Zuid-Holland schreven zich in voor deze actie. Deze deelnemers zullen uiterlijk 2 december een aanbod ontvangen voor een compleet zonnepanelensysteem tegen een scherpe prijs.

Scherpe prijs behaald
De uiteindelijke prijs van een zonnepanelensysteem is door de succesvolle veiling gemiddeld 19% lager dan de indicatieve marktprijzen. De scherpe prijs kan bij een groepsaankoop worden behaald door inkoopvoordeel van de leverancier, maar bovenal door logistiek voordeel. Doordat veel deelnemers uit dezelfde regio komen, kunnen de werkzaamheden efficiënt worden georganiseerd.

Deelnemers hebben tot en met uiterlijk 12 januari de tijd om te beslissen of ze het aanbod accepteren.

Twee winnende leveranciers uit de veiling
Vanwege het hoge aantal inschrijvingen voor deze groepsaankoop, zijn er twee nieuwe winnende zonnepanelenleveranciers uit de bus gekomen: Energiewacht (in samenwerking met Essent) en Sungevity. Beide leveranciers zijn ervaren, succesvol en hebben een uitgebreid kwalificatieproces doorlopen. De aangeboden pakketten voldoen aan dezelfde kwaliteits- en garantievoorwaarden en zijn hetzelfde geprijsd. Deelnemers krijgen een aanbod van de leverancier die hun woonregio toebedeeld heeft gekregen.

Verduurzaming van de regio
Uniek voor de vijfde groepsaankoop in Zuid-Holland is dat voor de eerste keer uit iedere gemeente inwoners deelnemen. Via eerdere groepsaankopen van SamenZonneEnergie zijn in de provincie al meer dan 50.000 zonnepanelen geplaatst. Gemeenten zetten dus via SamenZonneEnergie een grote stap in verduurzaming van de regio. Bovendien zullen de nieuwe zonnepaneleneigenaren de komende decennia aanzienlijk besparen op hun energierekening.

Deel dit bericht met je vrienden!