Thursday 16 September 2021

Alles over Dordrecht

Muzikaal kerstspektakel van Kunstmin te zien op televisie

30 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dieuwertje Blok neemt een kijkje achter de schermen bij Scrooge. Donderdag 3 december om 19.20 uur is er een fragment van Scrooge te zien in het programma Landinwaarts om 19.20u op NPO2.

Dieuwertje Blok bezocht met een cameraploeg van de NTR Kunstmin voor een kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van Scrooge, het muzikale kerstspektakel van Kunstmin in samenwerking met  ToBe Jeugdtheaterschool Dordrecht en Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam. In het programma Landinwaarts gaat Dieuwertje Blok op zoek naar parels van lokale cultuur en traditie en kwam zodoende dit Dordtse Kerstspektakel op het spoor. Dieuwertje interviewde tijdens de repetitie van Scrooge leerlingen van ToBe Jeugdtheaterschool Dordrecht, acteur, theatermaker en muzikant John Buijsman en componist/muzikant Keimpe de Jong.

Met Scrooge brengt Schouwburg Kunstmin dit jaar voor het eerst een eigen kerstvoorstelling, gebaseerd op A Christmas Carol van Charles Dickens. In de muzikale familievoorstelling kruipt acteur, theatermaker en muzikant John Buijsman in de huid van slechterik en gierigaard Scrooge. Scrooge is maar liefst tien keer te zien in Kunstmin tussen 23 en 30 december.

Bruun Kuijt bewerkte speciaal voor deze editie de oorspronkelijke tekst naar het overbekende kerstverhaal. Carola Arons, actrice en regisseur, verzorgt de regie. In de voorstelling klinkt volop live muziek. Voor de muziek tekende componist Keimpe de Jong, bekend van onder meer het Ro theater. De Dordtse muzikanten Bill Mookhoek en Andreas Suntrop verzorgen de muziek.

Schouwburg Kunstmin pakt uit in de kerstvakantie. Naast de familievoorstelling Scrooge, zijn er tal van andere mooie voorstellingen te zien zoals de familieshow van illusionist Christian Farla op Tweede Kerstdag, het Don Kosaken Chor Russland op 23 december en het prachtige klassieke ballet het Zwanenmeer op zondag 3 januari.  De meeste voorstellingen zijn te bezoeken in combinatie met een zalige kerstbrunch of heerlijk kerstdiner. Meer informatie over Kerst in Kunstmin is te vinden op de www.kunstmin.nl

Lees meer over:

tv kunstmin scrooge
Deel dit bericht met je vrienden!