donderdag 13 augustus 2020

Alles over Dordrecht

CDA bezorgd over aantal pijnpunten openbaar vervoer

26 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / SLIEDRECHT - Het CDA maakt zich zorgen over de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het Zuid-Hollandse openbaar vervoer. De afgelopen periode ontving de fractie alarmerende berichten over verschillende ov-pijnpunten. Voor Statenlid Muzaffer Cetin aanleiding tot het stellen van vragen aan het college van Gedeputeerde Staten. "Heel veel mensen zijn iedere dag weer afhankelijk van het openbaar vervoer. Als CDA vinden we het dan ook belangrijk problemen hiermee zo snel mogelijk aan de kaak te stellen."

Zo vernam de CDA-fractie dat streekbus lijn 187 tussen Sliedrecht en Rotterdam regelmatig niet op de aangegeven tijdstippen rijdt. In de afgelopen zes weken is het zelfs vier keer voorgekomen dat de bus helemaal niet op het traject reed. Ook schrok de fractie van een artikel in het AD. Hierin stond dat het Haagse vervoersbedrijf HTM ten onrechte gebruikers van elektrische rolstoelen weigert te vervoeren.

Cetin: "Wij hebben het college van GS gevraagd deze twee casussen uit te zoeken en bespreekbaar te maken. Burgers moeten erop kunnen vertrouwen dat op de afgesproken trajecten en aangekondigde tijdstippen wordt gereden. En dat ze mee mogen met bus of tram. Het kan niet zo zijn dat mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel uitgesloten worden."

Ook bereikte de fractie het bericht dat het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht zeer slecht bereikbaar is voor mensen met een beperking. Voor het CDA hebben instellingen als het Albert Schweitzer ziekenhuis een voorbeeldfunctie als het gaat om de bereikbaarheid voor mindervaliden. CDA-Statenlid Cetin wijst hierbij op de subsidie die de provincie verstrekt voor het toegankelijk maken van bushaltes voor mensen met een beperking. "Het lijkt het CDA goed dat het college van GS dit nog eens extra onder de aandacht van gemeenten brengt. In het coalitieakkoord hebben we gezegd ons hard te maken voor kwalitatief goed openbaar vervoer. Dit is de kans te laten zien dat we het menen."

Deel dit bericht met je vrienden!