Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht pleit voor behoud volwaardige Rechtbank

25 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Gemeenten sturen brandbrief naar Tweede Kamer. Dordrecht heeft vandaag samen met Alkmaar, Almelo, Assen, Lelystad, Maastricht en Zutphen een brandbrief gestuurd naar Vaste Kamercommissie voor Veiligheid en Justitie. Daarin vragen de gemeenten ervoor te zorgen dat de rechtbanken in hun steden blijven bestaan met een volwaardig zakenpakket.

In de brief die het kabinet vrijdag heeft verstuurd, wordt wel extra geld vrijgemaakt voor de Justitie begroting maar de bestemming van dat geld is nog te vaag. Deze week bespreekt de Kamer de Justitie begroting. De burgemeesters hebben de Kamerleden per brief opgeroepen deze week helderheid te geven over het openblijven van de rechtbanken.

Bestemming geld
“Het is een prima zaak dat er geld bijkomt voor veiligheid en justitie. We moeten echter wel zorgen dat dat geld ook goed terechtkomt”, aldus burgemeester A.A.M. Brok. Hij heeft de brandbrief ondertekend namens de andere gemeenten. “We moeten voorkomen dat onze rechtbanken alsnog uitgekleed worden omdat er geen heldere beslissingen komen over de bestemming van het geld. Daarom hebben we de Kamerleden gevraagd om de vereiste middelen te oormerken voor behoud van toegankelijke rechtspraak in de directe omgeving van burgers.”

Ook wijst burgemeester Brok op de economische gevolgen van het verdwijnen van de rechtbank. "Het heeft grote impact voor de omgeving.”

Lees meer over:

rechtbank verdwijnen
Deel dit bericht met je vrienden!