Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Variatie in Filmpremieres bij The Movies

23 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De bioscoopmaand bij uitstek begint in The Movies Dordrecht met een grote variatie aan filmpremières. Allereerst BRIDGE OF SPIES, de nieuwe film van meester-regisseur Steven Spielberg met Tom Hanks in de hoofdrol. Een waargebeurd verhaal uit de hoogtijdagen van de Koude Oorlog (1957). Advocaat James Donovan moet namens de Amerikaanse regering een spionnenruil regelen met de Sovjet-autoriteiten. Dat gebeurt in het Berlijn waar de scheuring tussen Oost en West steeds meer een feit wordt. Spielberg toont zich opnieuw één van de beste filmverhalenvertellers ever.
BURNT is een soort speelfilmversie van Herrie in de Keuken. Bradley Cooper speelt een opvliegende en bezeten chef-kok, wiens restaurant in Parijs kapot gegaan is vanwege zijn arrogantie en drugsgebruik. Nu wil hij in Londen opnieuw beginnen.

Een Movies Classic hoort thuis in deze feestelijke filmmaand. Y’AURA T-IL DE LA NEIGE À NOËL? is een innemende Franse film uit 1996 over een moeder die haar 7 kinderen moet groot brengen onder moeilijke omstandigheden. Op Kerstavond neemt ze een ingrijpend besluit. 

Tot slot is er een bijzondere vertoning op zondag 29/11: HUMAN. Een vertoning waarmee The Movies Dordrecht een beetje wil bijdragen om weerstand te bieden tegen de krachten die het menselijke in ons bestaan bedreigen.

Zie ook: TheMovies

Lees meer over:

the movies premieres
Deel dit bericht met je vrienden!