Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe openingstijden Gemeente Dordrecht

23 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht kiest met 'persoonlijk, snel en digitaal' voor een verandering in de Dienstverlening. Steeds meer diensten zoals het aanvragen van een uittreksel, het doorgeven vaneen verhuizing, melding doen over de buitenruimte of een vraag aan de gemeente regelen inwoners digitaal. Voor enkele producten of diensten moeten zij toch naar de balie komen. De openingstijdenworden aangepast aan de behoefte van onze inwoners. Hiermee sluit de gemeente beter aan op ontwikkelingen in de dienstverlening, nu en in de toekomst.

De balie van de gemeente Dordrecht heeft vanaf 4 januari 2016 andere openingstijden. Wij zijn open op: maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur, op dinsdag en donderdag van 14.00 tot 19.30 uur

Persoonlijk contact: Twee avondopenstellingen.
Vanaf januari is de balie elke week twee avonden open. Naast de bestaande donderdagavond zijn inwoners ook op dinsdagavond welkom. Onze avondopenstelling is nu al het drukst bezochte moment in de week. De extra avondopenstelling sluit meer aan bij de behoefte van onze inwoners om buiten kantoortijden producten of diensten persoonlijk te regelen met de gemeente. 

Snel: Op afspraak & thuisbezorgen Paspoorten & Identiteitskaarten.
Voor (bijna) alle producten en diensten kunnen inwoners vanaf het nieuwe jaar een afspraak maken. Het voordeel hiervan is dat inwoners zelf plannen wanneer een bezoek het beste uitkomt en geenwachttijd hebben. Wij bieden de mogelijkheid om binnen twee werkdagen op afspraak te komen. 

Ook in het nieuwe jaar kunnen inwoners ervoor kiezen om hun paspoort of identiteitskaart te latenbezorgen. De gemeente bezorgt thuis of op het werk door heel Nederland, ook 's avonds en op zaterdag. Voor € 4,95 extra per document kunnen inwoners van deze service gebruik maken. Metdeze service hoeven inwoners hun paspoort of identiteitskaart niet  meer persoonlijk op te halen. 

Digitaal:
De gemeente biedt steeds meer producten en diensten digitaal aan. Een bezoek aan de balie is daardoor niet meer nodig. Denk hierbij onder andere aan: de aanvraag van een uittreksel, doorgevenvan een verhuizing, het doen van een melding in de buitenruimte (wijklijnmelding) of een vraag aan de gemeente. De gemeente verwacht de komende jaren dat de dienstverlening aan de balie steedsverder afneemt. Zij werkt doorlopend aan haar digitale ontwikkeling. Op www.dordrecht.nl vermelden wij meer informatie over onze (digitale) producten en diensten.

Lees meer over:

openingstijden gmeente
Deel dit bericht met je vrienden!