Friday 24 September 2021

Alles over Dordrecht

Drechtsteden mee met handelsmissie naar China

23 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Van maandag 23 t/m vrijdag 27 november vindt de Netherlands Maritime Technology (NMT)-handelsmissie naar China plaats. Ook de Drechtsteden nemen deel en bezoeken de havensteden Nantong en Qindao. De Drechtsteden worden vertegenwoordigd door regiobestuurder en portefeuillehouder Economie Richard Korteland.

De delegatie bestaat onder meer uit maritieme bedrijven en onderzoeksinstellingen zoals Eekels Technology, Imtech Marine Netherlands, MARIN en Veth Propulsion. Het doel van de missie is het versterken van de economische relaties met de havensteden Nantong en Qingdao. De delegatie bezoekt in deze steden een aantal werven en de havenautoriteiten.

Nantong is een havenstad in China. Door de ligging aan de rivier Jangtsekiang is het een belangrijke stad voor de binnenscheepvaart. De agglomeratie Nantong heeft een populatie van 7,7 miljoen inwoners. Qingdao is een havenstad en marinebasis in China gelegen aan de Gele Zee. De regio telt 7,3 miljoen inwoners. De haven van Qingdao behoort tot de vijf grootste havens van de wereld.

Met de aanwezigheid van Drechtstedenbestuurder en portefeuillehouder Economie Richard Korteland wordt benadrukt dat de Drechtsteden veel waarde hechten aan de contacten die mogelijk kunnen (op termijn) leiden tot concrete handelsbetrekkingen. Regiobestuurder Korteland zal een ontmoeting hebben met het bestuur van Nantong en Qingdao.

Volgt de handelsmissie via www.drechtsteden.nl en lees het dagelijks reisverslag van Richard Korteland.

Deel dit bericht met je vrienden!