Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Sterrenburg denkt na over het vijftig jarig bestaan als grootste wijk van Dordrecht

21 november 2015

DORDRECHT - ,,Sterrenburg viert volgend jaar een feestje”.  Dat is de kop boven een reportage over twee pagina’s in AD De Dordtenaar vandaag als ,,proloog”  voor het feit dat in augustus 2016 Sterrenburg als grootste wijk van Dordrecht een halve eeuw bestaat. Dubbeldams grondgebied werd een wijk van meer dan twintigduizend inwoners, zo meldt verslaggever Niels Dekker.

Zeven foto’s sieren de reportage. Centraal staat het echtpaar van het begin: Janny en Rinus Maas kregen in 1966 als eerste bewoners van de Eddintonweg de sleutel. Ze horen bij de geschiedenis van Sterrenburg tussen Oudendijk en Wieldrechtse Zeedijk. De krant meldt dat er op maandag 29 februari 2016 een grote wijkbijeenkomst is als begin van een programma rond het jubileum. In de Open Hofkerk aan de Herschelstraat, een zijstraat van de Eddingtonweg, wordt die avond gekeken of er mensen zijn, die vijftig jaar Sterrenburg de moeite waard vinden om bij stil te staan.  ,,We moeten ertvoor zorgen dat het meer gaat leven”, zo meldt Hans Berrevoets in de krant.  Binnen het winkelcentrum Sterrenburg, de kerken, het welzijnswerk, de gemeente en meer organisaties wordt al nagedacht over de kansen, die vijftig jaar Sterrenburg geeft. Hoe blijft het een wijk waar alle generaties zich thuis voelen.

Deel dit bericht met je vrienden!