Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Ad van den Boogaard bepleit eerste wereldoorlog monument aan de waterkant van Dordrecht

19 november 2015

DORDRECHT - Dordrecht heeft nog geen herdenkingsmonument dat herinnert aan de rol van de stad in de eerste wereldoorlog. Ad van den Boogaard, die een boek schreef over die tijd, wil dat veranderen. Hij schrijft een brief aan de gemeenteraad van Dordrecht, zo meldt RTV Dordrecht.

In het land zijn honderd plekken met een herinneringsteken aan de oorlog van 1914-1918 en gebeurtenissen in Nederland. De Buiten Walevest en de Buiten Kalkhaven zijn wat Ad betreft plekken die een historische markering verdienen. Daar kwamen vluchtelingen uit bezet Belgie en later krijgsgevangenen in aanraking met Dordrecht.

Meer nieuws via RTV Dordrecht:

 
 

Monument Eerste Wereldoorlog

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!