Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Echte kunst in poppenhuis voor kinderafdeling Albert Schweitzer

19 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het poppenhuis dat voor de kinderafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis wordt gebouwd, is verrijkt met echte kunst. De Vereniging Dordrechts Museum (VDM) adopteerde een kamer en vroeg Schefferprijs winnaar Joost Krijnen – die op dit moment in het Dordrechts Museum exposeert - speciaal voor deze gelegenheid een werk in miniatuur te maken. Het werden er twee!

Museum Huis Van Gijn bouwt samen met de bezoekers aan een groot Dordts poppenhuis. Het eindresultaat, een speelhuis van ruim twee meter hoog, wordt geschonken aan de kinderafdeling van de Albert Schweitzer ziekenhuis. Met een flink aantal vrijwilligers werkte de Vereniging deze week aan de inrichting van een kunst- en woonkamer. Was een poppenhuis in de tijd van Simon van Gijn nog vooral een hobby voor welgestelde dames, de kinderen in het ziekenhuis mogen er anno nu ook echt mee gaan spelen.

Praktisch
De bouw van het GROOT! Dordts Poppenhuis is onderdeel van de tentoonstelling KLEIN! Poppen en poppenhuizen in Huis van Gijn die nog tot en met voorjaar 2016 te zien is. Rondom de tentoonstelling vindt een uitgebreid programma van rondleidingen, workshops en masterclasses plaats.

Deel dit bericht met je vrienden!