Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Ds. A. de Lange van Dordrecht naar Hervormd Nieuw-Lekkerland

17 november 2015

DORDRECHT - Dominee A. de Lange gaat Dordrecht verlaten voor de hervormde gemeente Nieuw-Lekkerland. Hij hoort bij de gereformeerde bondsrichting in Dordrecht, die met name kerkt in de Augustijnenkerk en de Pauluskerk. Wijk 2 en 7 heet dat binnen hervormd Dordrecht.

Op de volgende wijze heeft ds. A. de Lange mededeling gedaan aan zijn gemeenteleden via het kerkblad:

Beroep aangenomen Op zaterdag 7 november heb ik het beroep naar de hervormde gemeente Nieuw-Lekkerland aangenomen. Het beroep heeft me veel ‘werk’ gegeven. De Heere heeft het op mijn hart gelegd en door Zijn Woord de weg gewezen. Ik kon er niet omheen. Dat geeft vreugde vanwege de duidelijkheid en de ervaring dat de Heere ook vandaag spreekt en werkt. Ondertussen ervaren we als gemeente van Dordrecht en als predikant(sgezin) terdege de inbreuk die dit besluit doet op onze bestaande verbondenheid. Zonder dat er verder andere redenen zijn om het predikantschap in Dordrecht te beëindigen, zorgt het aannemen van dit beroep er toch voor. We bevelen elkaar aan de leiding en zorg van de Heere aan, die als Herder echt wel weet wat Hij met Zijn kudden doet, ook als Hij een herdersknecht bij de ene kudde vandaan haalt en bij de andere neerzet. We mogen het ook voor de tijd die komt blijven belijden: “De Heere is mijn Herder, mij zal niets ontbreken.”

 

Lees meer over:

beroep ds. a de lange
Deel dit bericht met je vrienden!