Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Sluiting van Vos en Van der Leer Sterrenburg haalt het landelijke boekblad

17 november 2015

DORDRECHT - Met de dalende omzetten en verminderde belangstelling voor lezen zijn drie locaties te veel geworden voor één stad', zegt directeur Piet Makkenze. 16 januari 2016 sluit boekhandel Vos & Van der Leer het filiaal in winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht.

Het landelijke BOEKBLAD laat Piet Makkenze aan het woord, die met waardering terug kijkt op 42 jaar winkelcentrum Sterrenburg maar wel laat weten dat de speciaalzaken verdwijnen en dat de plek meer eenheidsworst oplevert.


Het boekblad: Winkelcentrum Sterrenburg ging in 1973 open en Vos & Van der Leer zat daar van het begin af aan in. ‘Het doet wel een beetje pijn om na 42 jaar de locatie waarmee we groot zijn geworden te moeten sluiten. Het is altijd een goed winkelcentrum geweest, maar de wijk is erg veranderd.’

Het winkelcentrum is ook erg veranderd doordat de specialistische winkeltjes verdwijnen en hun plaats wordt ingenomen door de grote ketens, zoals Hema en Action. Mazkkenze: ‘Er komt steeds eenheidsworst voor terug. Nu zullen heel veel mensen wel naar Action gaan, maar over het algemeen is dat niet het publiek dat ook in de boekhandel komt.’In Sterrenburg blijft na sluiting van Vos & Van der Leer een Bruna-vestiging over.

 

Lees meer over:

Vos en van der Leer boeklblad
Deel dit bericht met je vrienden!