Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Werkzaamheden hoogspanningskabels Baanhoekweg

17 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Netbeheerder Stedin start dinsdag 17 november 2015 met controlewerkzaamheden nabij haar hoogspanningskabels (50 kiloVolt) op de Baanhoekweg in Dordrecht. Deze kabels zijn essentieel voor de energievoorziening van bedrijven en bewoners in de omgeving. Tijdens dit onderhoud is er geen verwachte onderbreking van de elektriciteitsvoorziening.

De gemeente heeft toestemming verleend voor de kap van drie bomen op de groenstrook naast de Baanhoekweg/Gevelingenweg, omdat de wortels het elektriciteitsnet dreigen te beschadigen. Dit werk start op dinsdag 17 november. Ter voorbereiding heeft de netbeheerder de afgelopen twee weken een aantal proefsleuven in de grond gemaakt om veilig nabij de hoogspanningskabels te kunnen werken.

Stedin neemt na de controle in overleg met de gemeente het besluit of andere bomen op het tracé ook gekapt moeten worden. Van het onderhoud ondervinden klanten in het betreffende gebied geen hinder.

Meer informatie? www.stedin.nl
 

Deel dit bericht met je vrienden!