Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Kinderen van Bambino vinden ‘Beer’ in het onderwijsmuseum

16 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Vrijdag 6 november zijn de kinderen van de BSO van Bambino Christelijke Kindercentra Kanjers&Co bij het onderwijsmuseum langs geweest. Tijdens hun zoektocht naar ‘Beer’ ontdekten de kinderen van alles over het onderwijs in Nederland van toen en nu.

Na het eten van heerlijke boterhammetjes en melk was het tijd voor een rondleiding door het onderwijsmuseum. Dat was niet zomaar een rondleiding. De kinderen gingen namelijk op zoek naar ‘Beer’ in het onderwijsmuseum. Van tevoren werd er een boek over ‘Beer’ voorgelezen. Gewapend met echte berenoren gingen de kinderen op avontuur in het onderwijsmuseum.

In een lange kinderberenrij gingen de kinderen op zoek naar berenvoetstappen op de grond. De voetstappen waren een beetje moeilijk te vinden, maar uiteindelijk hoorden de kinderen een luid gesnurk achter een kast vandaan komen. En ja hoor, daar lag ‘Beer’! Samen met ‘Beer’ gingen de kinderen naar een oude schoolbank waar een aantal kinderen in mochten zitten. Dat zit wel heel anders dan die moderne stoeltjes en tafeltjes van tegenwoordig. De kinderen kregen samen met ‘Beer’ allemaal foto’s te zien van aap, noot, mies en nog veel meer. Zo waren de kinderen even weer in een klaslokaal, maar dan terug in de tijd.

Na de les was het tijd om ‘Beer’ op bed te leggen en een mooi liedje voor hem te zingen. De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad in het
onderwijsmuseum. Bambino Christelijke Kindercentra hecht veel waarde aan de leer- en talentontwikkeling van kinderen. Op de kinderopvang wordt er dan ook veel tijd besteedt om kinderen op spelenderwijs bezig te laten zijn met hun leer- en talentontwikkeling.

Bambino biedt al sinds 1990 dagopvang en buitenschoolse opvang op verschillende locaties in Dordrecht en sinds kort ook in Eindhoven. Bambino heeft ook een peuterspeelzaal in Eindhoven. Er wordt gestreefd naar kwaliteit, plezier, veiligheid en een stimulerende omgeving voor kinderen.

Bambino biedt de kinderen liefdevolle zorg en helpt hen in hun persoonlijke ontwikkeling vanuit christelijk perspectief. Zo krijgen ze een sterke basis mee voor hun leven.

Deel dit bericht met je vrienden!