Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

VVD: 'Parkeren is geen melkkoe'

16 november 2015

DORDRECHT - VVD Dordrecht: "Parkeergeld betalen, niemand vindt het leuk maar het is wel prettig dat je je auto ergens kwijt kan. Daarom heeft gemeente Dordrecht diverse parkeergarages en betaald parkeren in de drukke delen van de stad. De parkeervoorzieningen betalen en reguleren van de parkeerdruk: dát zijn legitieme redenen om parkeergeld te heffen.

Niet als inkomstenbron om allerlei andere activiteiten van de gemeente uit te bekostigen.

Daarom heeft de VVD samen met Beter voor Dordt ervoor gezorgd dat de voorgenomen tariefsverhoging voor de 2e parkeervergunning en bezoekers van de bewoners niet is doorgegaan. Voor een gezonde parkeerexploitatie is deze tariefsverhoging nu namelijk niet nodig. Dus waarom dan de bewoners extra belasten?

Een amendement van beide partijen bij de behandeling van de begroting 2016 kon uiteindelijk op unanieme steun van de raad rekenen.

In december zal de gemeenteraad het gaan hebben over de hoogte van de reserve van het parkeren. Het spaarpotje om in geval van onverwachtse ontwikkelingen, zoals het afbranden van een parkeergarage, toch voldoende inkomsten te hebben om de voorzieningen te kunnen blijven voortzetten. Die spaarpot is nu voldoende gevuld." tot zover de VVD gractie Dordrecht.

 

Lees meer over:

VVD parkeren garages
Deel dit bericht met je vrienden!