Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Zangavond voor ook niet gelovigen trekt veertig meezingers, maar het klinkt voor 120 stemmen

16 november 2015

DORDRECHT - Veertig mensen kwamen zaterdagavond psalmen zingen in de Lutherse Kerk uit de berijming van 1773. Het was geen kerkdienst in Dordrecht, maar een speciale herinnering aan de psalmen van toen.

Organisator Cees den Bakker zat op de eerste rij met Bert Staat, die vanuit de SGP fractievoorzitter is van de fractie ChristenUnie/SGP in de Dordtse gemeenteraad. Het respect stond voorop in de bijeenkomst, zo was vooraf ook gemeld in verschillende landelijke media.

Het Nederlands Dagblad (ND) van vandaag doet uitgebreid verslag op de kerkpagina. ,,Met z’n allen psalmen zingen, daarvoor hoef je niet per se naar een protestantse kerk. Zelfs geloven hoeft niet. Dat bewezen zo’n veertig bezoekers tijdens een speciale zangavond voor kerkverlaters, die afgelopen zaterdagavond gehouden werd in de Dordtse Trinitatiskapel."

Volgens het ND lijkt het in alles op een gewone zangavond, want het lijkt wel of er meer dan honderd mensen  (het drievoudige) in de Dordtse kapel samen zingen. Vanuit de kapel klionken dus haast zaterdagavond 120 stemmen. Cees den Bakker, die zijn journalistieke loopbaan als medewerker van het reformatorisch dagblad (RD) in Dordrecht op de perstribune van de gemeenteraad begon, liet weten zeker geroerd te zijn als hij psalm 43 vers vier zingt. Het is de herinnering aan de Dordtse verzetsstrijder Leendert Keesmaat, die het als één van de achttien uit het gedicht van jan Campert op zijn lippen had, toen hij op 13 maart 1941 werd doodgeschoten op de Waalsdorpervlakte bij Den Haag. Dat was toen ook een terreurdaad.

D

Lees meer over:

Bert Staat cees den bakker
Deel dit bericht met je vrienden!