Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Vandaag presentatie boek van Ad van den Boogaard over ‘Dordrecht tijdens de Eerste Wereldoorlog’

15 november 2015

In de boekhandel van Vos en Van der Leer aan het Scheffersplein, dat Dordrecht in herinnering dicht bij Parijs kan brengen want de schilder woonde en werkte daar haast heel zijn leven,  komt vanmiddag een boek uit.  De herinneringen aan de grote oorlog van 1914-1918 zijn in Dordrecht altijd ver weg gebleven, maar toch lag er tussen het eiland van Dordrecht en bezet Belgie nauwelijks 40 km.

Om half drie is de presentatie waarbij oud-wethouder Jan Lagendijk als ceremoniemeester zal optreden, Hans Berrevoets het eerste exemplaar ontvangt en Ad van den Boogaard als schrijver ook een podium krijgt na zoveel jaren onderzoek.

Eerder bericht:

DORDRECHT - Het boek ‘Dordrecht tijdens de Eerste Wereldoorlog’ wordt op zondag 15 november officieel gepresenteerd.  Amateurhistoricus Ad van den Boogaard (68) deed veel onderzoek naar die belangrijke tijd voor Dordrecht en de wereld.  Uiteindelijk mondde dat uit een boek van meer dan 250 pagina’s.

Van den Boogaard zal het eerste exemplaar om half drie bij boekhandel Vos & Van der Leer aan het Scheffersplein (Voorstraat 258a) overhandigen aan de Dordtse journalist Hans Berrevoets.  Na dit officiële moment zal Hans Berrevoets de schrijver interviewen.  Ad van den Boogaard is tussen twee en vier uur in de boekhandel om zo belangstellenden te ontmoeten. Uiteraard zal de presentatie van het boek worden gevierd met een hapje en een drankje.

,,Dordrecht tijdens de Eerste wereldoorlog” laat de lezer een reis terug in de tijd maken. Circa een eeuw geleden telde de stad op het eiland circa vijftigduizend inwoners. De kracht van het boek is dat het de stad Dordrecht van 1914 tot 1918 laat zien in relatie tot de internationale en nationale gebeurtenissen van die tijd. ,,Ik heb willen aantonen dat de Eerste Wereldoorlog wel degelijk grote invloed heeft gehad op de inwoners van Nederland en van Dordrecht. Daarnaast heb ik met het boek een tijdsbeeld van de stad aan het begin van de 20e eeuw willen geven”, aldus Ad van den Boogaard.  De lezer kan daarom zeker zijn hart ophalen bij de nostalgische beschrijvingen en foto’s van oude gebouwen, schepen en persoonlijkheden.

Deel dit bericht met je vrienden!