Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Foutje in kleurcode leidt tot creatieve samenwerking

13 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Lotax en Rhena laten samen ‘babyblauwe’ taxi’s rijden.  Twee babyblauwe thema-taxi’s doorkruisen vanaf nu drie jaar lang de Drechtsteden. De ene is bestickerd met een grote pasgeboren baby. Op de andere prijken beschuiten met muisjes.

De auto’s van Lotax Taxibedrijf zijn een promotionele uiting van Geboortecentrum Rhena in het Albert Schweitzer ziekenhuis. Maar ze kunnen ook speciaal worden aangevraagd als vervoermiddel door ouders die na de bevalling bij Rhena met hun baby per taxi naar huis willen.
 
Aan de wieg van deze bijzondere samenwerking tussen Rhena en Lotax stond een vergissing. “Wij kregen twee nieuwe auto’s geleverd in de verkeerde kleur: babyblauw, in plaats van het gebruikelijke donkerblauw van ons wagenpark”, vertelt manager Lisette de Lijster de Raadt van Lotax. “Natuurlijk konden we de fout door de leverancier laten herstellen, maar dat zou veel gedoe zijn en eigenlijk ook zonde van de kosten.

Toen zijn wij gaan nadenken of je iets bijzonders kan doen met babyblauwe auto’s, waardoor het zou lijken alsof het juist zo bedoeld was. Al brainstormend kwamen we uit bij Geboortecentrum Rhena, waar we vervolgens hebben aangeklopt.”
 
“Het idee om er baby-taxi’s van te maken, sloeg bij ons meteen aan”, vertelt ziekenhuisbestuurder John Taks, die samen met De Lijster de Raadt de taxi’s op 12 november feestelijk in gebruik stelde. “Wij zijn namelijk erg trots op Geboortecentrum Rhena, dat de afgelopen jaren schitterend opnieuw is ingericht. Moeder, baby en andere gezinsleden verblijven hier in prachtige suites met veel privacy en allerlei voorzieningen.

De zorg richt zich op het hele gezin. Daar willen we graag in de regio en zelfs daarbuiten meer bekendheid aan geven.” De opvallende taxi’s zijn daarvoor bij uitstek geschikt omdat de twee Skoda Octavia’s continu op pad zijn in de wijde Drechtstedenregio. De Lijster de Raadt: “Ze zijn achttien uur per dag, zeven dagen per week op de weg voor ons algemene passagiersvervoer. Ze komen ook vaak bij het ziekenhuis: de locatie Dordwijk staat in de top drie van bestemmingen waar de meeste ritten van Lotax vertrekken of aankomen.”
 
Op de motorkap staat de slogan van het Geboortecentrum: ‘Rhena, waar de mooiste momenten geboren worden’. Taks: “De zichtbaarheid is gegarandeerd. Maar we wilden meer dan alleen reclame maken. Daarom hebben we met Lotax ook afgesproken dat specifiek deze auto’s kunnen worden besteld door gezinnen die met een pasgeboren kindje naar huis willen, mits dat een aantal uren van tevoren bekend is.

Daarvoor betalen de ouders een mooi vast tarief. Wij gaan aan die mogelijkheid bekendheid geven binnen Geboortecentrum Rhena. Het zal beslist een fotomomentje opleveren wanneer deze babytaxi thuis komt voorrijden!” Meer informatie over het vervoer met deze taxi is verkrijgbaar bij de balie van Geboortecentrum Rhena.
 
Bovenste foto::
De feestelijke ingebruikname van de baby-taxi’s bij het Albert Schweitzer ziekenhuis, met voor de motorkap ziekenhuisbestuurder John Taks en Lotax-manager Lisette de Lijster de Raadt.

Middelste foto:
Bij de ingebruikname van de taxi’s kwam ook de 1-jarige Hanna Kooijmans uit Zwijndrecht ‘naar zichzelf kijken’, samen met moeder Olga. Hanna was vlak na haar geboorte even fotomodel voor Geboortecentrum Rhena.

Onderste foto:
Een van de babyblauwe taxi’s is bestickerd met beschuit met muisjes.

Foto’s © Frederike Roozen-Slieker.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!