Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Gezocht: Voetballers met Autisme

13 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Misschien is dit een apart begin van een stukje, maar het is wel zoals het is. Het Autistenteam van SV Slikkerveer in Ridderkerk kan nog wat nieuwe voetballers gebruiken.

Mevrouw Carla Briem uit Dordrecht legt uit: "Ik ben Carla Briem, en ik wil graag aandacht vragen voor het autisten voetbalteam van SV Slikkerveer in Ridderkerk. Mijn zoon Xander, van 12 jaar, heeft een vorm van autisme. Hij wil echter, net als ieder ander kind, wekelijks sporten... liefst voetballen. We zijn lang op zoek geweest naar een club die bij hem past. In een regulier voetbalteam is het echter te chaotisch, gaat het te snel en vaak ook te fanatiek. Via google vonden we uiteindelijk een auti voetbalteam in Ridderkerk.

Mijn zoon is toen een keertje mee gaan trainen en er ging een wereld voor ons open. Het gaat er hier gemoedelijk aan toe. Er is duidelijkheid en structuur, een vaste plaats in de kleedkamer, en het trainen als ook de wedstrijd spelen ze op het zelfde veld. De trainers weten wat het betekend om kinderen met autisme te trainen. Ze stralen rust uit en zijn geduldig en duidelijk. De jongens helpen elkaar, en niets is raar. Ze hebben allemaal een vorm van autisme.

Er wordt 1x p.week getraind, op de woensdagavond, en om de week wordt er een wedstrijd gespeeld (uit / thuis) tegen autisten teams uit de omgeving. Ze spelen op een half veld, 2 keer een half uur, en de scheidsrechters zijn ook mensen die ervaring hebben met het fluiten van autistenteams. Er wordt sinds dit seizoen onder vlag van de KNVB gevoetbald.

Ik weet dat er meer mensen zijn die een voetbalclub zoeken voor hun kind. En wanneer je zoekt via google, moet maar net deze club omhoog ploppen. Veel mensen weten simpelweg niet van het bestaan van deze voetbalteams. Dat is enorm jammer. ASS Slikkerveer heeft 2 teams, mijn zoon speelt in ASS team 2. Ik zal een foto bijvoegen, welke gemaakt is tijdens de clubkampioenschap afgelopen zomer in Ridderkerk. Een fantastische dag, waarbij autistenteams uit heel Nederland én Belgie tegen elkaar speelden. Xander staat op deze foto, 2e van rechts.

Ook is er een flyer bijgevoegd, welke wij hebben laten drukken, om meer reclame te maken voor ons team. Niet alleen kinderen uit Ridderkerk spelen bij Slikkerveer. Wij komen uit Dordrecht, maar er spelen ook kinderen uit Papendrecht, H.I.Ambacht en omliggende gemeenten in onze club.

De coordinator van deze club is Mirjam Visser. telefoon 06-81137506, email: autistenteamslikkerveer@hotmail.com. Sinds kort is er ook een Facebookpagina van de beide auti-teams: https://www.facebook.com/groups/485092688318284. Daar zijn ook wat video’s te vinden van eerder gespeelde toernooien en zal de komende tijd zeker nog gevuld gaan worden met foto’s en dergelijke van de beide teams." Tot zover Mevrouw Carla Briem.

Lees meer over:

voetbal autisme
Deel dit bericht met je vrienden!