Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Haal alles uit jezelf voor sporters met een handicap

12 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Lopen, fietsen en zwemmen. Het zijn de meest toegankelijke sporten die er zijn. Toch is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een handicap hebben nog steeds dat extra steuntje in de rug nodig om te kunnen genieten van een rondje fietsen of een frisse duik in het water. Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport dit jaar 'de Giathlon'. Dordrecht draagt Aangepast Sporten een warm hart toe en treedt op als gastheer van het evenement.

De grootste Indoor Triathlon van Europa vindt op 13 december voor de eerste keer plaats en speelt zich af in Sportboulevard Dordrecht. De Giathlon'15 is een fondsenwervend sportevenement. De donaties gaan volledig naar de gehandicaptensport in Nederland, naar zowel top- als breedtesport initiatieven.

"Haal alles uit jezelf voor de sporters met een handicap". Dat is het motto. Het sportieve doel is om in één uur tijd zoveel mogelijk meters te maken in 10 minuten zwemmen, 30 minuten fietsen en 20 minuten lopen. Dat maakt het enerzijds de perfecte uitdaging voor ambitieuze sporters in de wintermaanden. En anderzijds, ieder niveau sporter kan mee doen. Recreanten, kinderen (Ironkids), maar ook actieve duursporters worden uitgedaagd mee te doen, individueel of in een team.

Samen met de ambassadeurs als: Toine van Peperstraten, Guus Hiddink, Bob de Voogd, Arnold Vanderleyde, Bibian Mentel, Jetze Plat, Saskia van den Ouden en Bram Tankink scharen deelnemers zich als één team achter de sporters met een handicap.

Giathlon is een stichting zonder winst oogmerk met ANBI Status. Fonds Gehandicaptensport heeft een ANBI Status en CBF Keurmerk.

Kijk voor meer informatie en inschrijving op: www.giathlon.nl

Deel dit bericht met je vrienden!