Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Beter Voor Dordt uit zorgen over statushouders

12 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De hoge toestroom asielzoekers gaat financiële consequenties hebben voor de gemeente. Hoe groot die financiële consequenties zullen zijn, daar heeft de fractie van BETER VOOR DORDT haar zorgen over geuit tijdens de begrotingsbehandeling.

Had Dordrecht in 2012 nog de opdracht vanuit het Rijk gekregen om 30 statushouders te huisvesten, alleen in de eerste helft van 2016 zullen dat er al 140 zijn. Dit heeft impact op de gemeentelijke begroting, in tijden waarin er toch al scherpe keuzes gemaakt moeten worden.

BETER VOOR DORDT heeft van het college gevraagd over de verwachte kosten met de raad op korte termijn in gesprek te gaan om een open discussie te kunnen voeren over de gevolgen van de toestroom.

Lees meer over:

begroting asielzoekers fractie BVD
Deel dit bericht met je vrienden!