Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Deze week bij The Movies (Filmladder week 46)

11 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De premièrefilm deze week is The Lobster, een zwarte, absurdistische komedie over een nabije toekomst waar single zijn verboden is, David wordt opgesloten in een hotel en krijgt 45 dagen de tijd om een partner te vinden. Zo niet, dan zal hij in een dier veranderen. Bizarre verhaallijnen, retro-look en gortdroge humor maken van dit liefdesverhaal een prijswinnende film. Het CineFiliaal-publiek beoordeelde de film met 3,76 ster.

En weer is er precies een jaar voorbij. Dus tijd voor het vierde en laatste deel van The Hunger Games-cyclus. In Mockingjay part 2 voltrekt zich de allesbeslissende finale in het dodelijke spel tussen Katniss Everdeen en President Snow.  Op woensdag 18/11 van 16:15 tot 21:30 uur een Marathon-vertoning van Mockingjay I & II.

Voor het kleine publiek en hun (groot)ouders komt Wiplala. Het kleine mannetje - ontsproten aan de creatieve geest van Annie M.G. Schmidt - 'tinkelt' het leven van de familie Blom behoorlijk overhoop.

In het CineFiliaal op woensdag 18/11 The Program. De Britse meester Stephen Frears maakte een beklemmende film over het dopingbedrog van wielrenner Lance Armstrong.  Ben Foster kruipt overtuigend in zijn huid.

Zie ook:

Lees meer over:

bioscoop movies cinema cinefiliaal
Deel dit bericht met je vrienden!