Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Ronald Giphart schrijft sonnet over zijn jeugd in Dordrecht

10 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Ronald Giphart heeft een sonnet geschreven over zijn jeugd in Dordrecht, ter gelegenheid van de presentatie van het werk "Gezicht op Dordrecht" van kunstenaar Casper Faassen.

Het werk van Faassen hangt nu tijdelijk naast het beroemde stadsgezicht van Jan van Goyen in het Dordrechts Museum. De kunstenaar heeft ook speciaal hiervoor een boekje laten maken met daarin zijn werk en de sonnet van Ronald Giphart. Dit werd als dank overhandigd aan Gertjan Schouten, Hoofd Publiekszaken van het Dordrechts Museum. Giphart droeg zijn sonnet voor, nadat hij in zijn inleiding aangaf,  dat hij voor het eerst in zijn leven een sonnet heeft geschreven.

Lees meer over:

museum stadsgezicht sonnet
Deel dit bericht met je vrienden!