Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Kunstproducent Jeroen Everaert bij Dordtse dialogen

7 november 2015

DORDRECHT - In de meest recente uitzending van Dordtse dialogen wordt kunstproducent Jeroen Everaert geïnterviewd. De Markthal is een van zijn projecten, waarmee hij internationaal aan de weg timmert.

In het gesprek vertelt hij over zijn opvoeding in de Dordtse wijk Crabbehof en de rol van het geloof, in zijn geval dat van Jehova getuige. Hij schetst hoe zijn ontwikkeling - van verkoper, kunstenaar tot zijn  huidige werkzaamheden - is verlopen.

Bijzonder is het fragment dat hij laat zien uit de film La Famille Bélier en de relatie tussen deze scène en zijn persoonlijke leven. Het complete gezin Bélier is doof, op oudste dochter Paula na. Zij fungeert dan ook als de onmisbare link tussen de dovenwereld en de geluidswereld Paula heeft zangtalent en staat voor de moeilijke keuze tussen haar eigen geluk en dat van haar familie. Deze uitzending is te bekijken via internet:

Lees meer over:

interview dordtse dialogen
Deel dit bericht met je vrienden!