Thursday 16 September 2021

Alles over Dordrecht

Boekhandel Vos en Van der Leer stopt half januari 2016 in winkelcentrum Sterrenburg

5 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De eerste boekhandel in Sterrenburg, Vos en Van der Leer, stopt.  Half januari 2016 zal, na 42 jaar, Vos en Van der Leer in het overdekte winkelcentrum de deuren sluiten.

De boekhandels in de binnenstad en de Stadspolders gaan wel normaal door onder de vertrouwde naam Vos en Van der Leer. Veertien jaar na de oprichting begon de boekhandel bij de opening van het winkelcentrum in oktober 1973.  Toen was Cor van der Leer nog de bekende boekenman samen met zijn zus.

Later nam enige tijd zijn dochter Gerdien de zaken over. De tijden in de boekenwereld zijn veranderd. Onlangs stond de onderneming voor de keuze om het huurcontract voor vijf jaar te verlengen of om te stoppen. Voor dat laatste is gekozen, want zakelijk gezien is het niet lonend meer om in Sterrenburg open te blijven.

Deel dit bericht met je vrienden!