Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Deze week bij The Movies (Filmladder week 45)

4 november 2015

DORDRECHT - Heel verschilend, maar beide zeer aangrijpend zijn de premierefilms van deze week. He named me Malala is een persoonlijke documentaire over de Pakistaanse activiste Malala Sousafzai, die in 2013 wereldnieuws werd omdat de Taliban haar met kogels het zeijgen wilde opleggen. In 2014 werde ze de jongste Nobelprijswinnaar ooit.  

Son of Saul van de Hongaarse filmmaker Laszlo Nemes wordt beschouwd als één van de beste debuutfilms van dit jaar. Bijzondere cinematografie die ons meeneemt naar het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau in oktober 1944, waar Saul het lijk van zijn zoon wil redden uit de vlammen van het crematorium om hem een waardige Joodse begrafienis te kunnen geven.

Verder blijvend aandacht voor Spectre, Youth-La Giovinezza en de Movies Classic: Invasion of the Body Snatchers.

In het CineFiliaal op Wo 11/11 een vriendschapsfilm. Dit keer The End of The Tour, waarin romanschrijver David Foster Wallace en Rolling Stone-journalist David Lipsky een intense en ijle vriendschap ontwikkelen tijdens een 5-daags interview. Gebaseerd op ware feiten.

Voor meer info: klik hier.

Lees meer over:

the movies films premiere cinema
Deel dit bericht met je vrienden!