Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Anneke Sanderse nieuwe bestuurder van het Albert Schweitzer ziekenhuis

3 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / DRECHTSTEDEN - Anneke Sanderse-van der Weide treedt op 15 december toe tot de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis (Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Ridderkerk). Zij is nu directeur van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. In Dordrecht zal Sanderse een tweehoofdige Raad van Bestuur vormen met voorzitter Peter van der Meer.
 
“Ik heb er veel zin in”, zegt Sanderse. “Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft een steengoede reputatie op veel gebieden: kwaliteit, veiligheid, gastvrijheid, opleiden. Het enthousiasme spat van de mensen af. Als je al twee jaren achter elkaar op nummer 1 staat in de AD Ziekenhuis Top 100, dan doe je de dingen goed.”
 
De komst van Sanderse sluit naadloos aan op het vertrek van bestuurder John Taks, in wiens plaats zij komt. Taks begint op dezelfde datum als bestuursvoorzitter van het Diakonessenhuis in Utrecht. Bestuursvoorzitter Peter van der Meer is blij met de snelle opvolging: “Ik ben hier zelf nog maar kort en het was niet handig geweest om er meteen alleen voor te staan. We houden de vaart erin.” Voorzitter Sjarlot Kooi van de Medische Staf: “We hebben ons met succes samen ingespannen voor een snelle procedure. We zijn blij met deze nieuwe bestuurder, die haar ‘roots’ in de zorg heeft.” Sanderse vervult al sinds 1989 advies- en managementfuncties in de zorg.
 
Zij en Van der Meer hebben eerder samengewerkt in Medisch Centrum Haaglanden. “We kunnen op voorhand zeggen dat we elkaar volledig vertrouwen”, zeggen beiden. Van der Meer roemt Sanderse als een ‘energieke verbinder’ en ‘een warm mens’. Sanderse gaat voor het eerst een functie op bestuursniveau vervullen. “Het Sophia Kinderziekenhuis is een prachtige organisatie waar ik veel heb geleerd. Nu ben ik aan deze stap toe, ik ben er klaar voor. Dat mijn jongste zoon kort geleden het huis uit is gegaan, vormt voor mij een mooi natuurlijk moment voor deze nieuwe rol.”
 
De Raad van Toezicht van het Albert Schweitzer ziekenhuis is tevreden dat zich snel een goede kandidaat aandiende en dat de procedure voortvarend kon worden doorlopen. Voorzitter Gert Jan Woudenberg: “Na twee bestuurswisselingen in korte tijd, vinden wij continuïteit nu heel belangrijk. We hebben er vertrouwen in dat Anneke Sanderse de juiste vrouw op de juiste plek is.”
 
Sanderse is 52 jaar en woont in Den Haag. Vóór haar universitaire studie Beleid en Management Gezondheidszorg, voltooide zij de hbo-opleiding tot verpleegkundige. “Ik heb maar kort in die functie gewerkt, maar heb daarna wel steeds in het hart van de zorg gestaan, altijd dicht bij het ‘zorgbedrijf’.” Tijdens een periode dat ze in Singapore woonde, werkte ze drie jaar als senior beleidsmedewerker in het Tan Tock Seng Hospital. “Ik voel me een ziekenhuismens in hart en nieren.”

Zie ook:

Lees meer over:

bestuur asz reputatie
Deel dit bericht met je vrienden!