Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Twee nieuwe filmpremieres deze week bij TheMovies

3 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Twee nieuwe filmpremières deze week, beide met een hoge maatschappelijke relevantie.

He Named Me Malala is een persoonlijk en invoelend portret van Malala Yousafzai. Deze 15-jarige tiener uit Pakistan werd wereldnieuws, toen ze door vrienden in haar hoofd werd geschoten omdat ze opkwam voor het recht op scholing van meisjes. Het is een wonder dat ze deze aanslag overleefde. Na haar herstel is ze activiste voor de rechten van het kind.

Son of Soul behoort tot de beste debuutfilms van dit jaar. De Hongaarse regisseur Laslo Nemes wordt met lof en prijzen overladen. Het aangrijpende verhaal gaat over Saul, een Joodse gevangene in concentratiekamp Auschwitz die probeert het lichaam van zijn vergaste zoontje  uit het crematorium te houden. Hij wil een waardige en Joodse begrafenis voor hem regelen.

Lees meer over:

films cinema themovies
Deel dit bericht met je vrienden!