Tuesday 21 September 2021

Alles over Dordrecht

Internationaal succes voor kunstrijdster Isabella Smit

2 november 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De talentvolle Dordtse kunstrijdster Isabella Smit (11) reed vorige week haar eerste internationale wedstrijd in het Oostenrijkse Graz.
Met clubgenootjes Dani Loonstra (10) en Sophie Bijkerk (13) reisde Isabella met coach Nicole Goossens af voor deelname aan een grote internationale wedstrijd de Leo Scheu Memorial 2015.

In een veld van 30 rijdsters in de categorie Basic Novice A wist Isabella met haar elegantie en prima techniek 35,27 punten te behalen en daarmee een prima 5e plaats te behalen.

Clubgenote en trainingsmaatje bij Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dani Loonstra uit Barendrecht behaalde een prima 15e plaats.
De Nederlands Kampioene in de categorie Advanced Novice, Sophie Bijkerk (13), kende wat problemen in haar vrije kür. Na de dubbel axel kwam zij ten  val waarbij zij haar schaats in haar been kreeg reed zij haar kür uit en wist een 20e plaats te behalen in Oostenrijk.

De rijdsters hebben wedstrijdervaring opgedaan en zijn volop in training voor de 1e selectie wedstrijd voor deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap Kunstrijden op 14 en 15 november in Utrecht.

Lees meer over:

dames schaatsen kunstrijden
Deel dit bericht met je vrienden!