zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Deze week ontvangen 21.000 Dordtenaren uitnodiging voor bijna gratis busvervoer

30 oktober 2015

DORDRECHT - Voor het jaar 2016 kunnen weer duizenden 65 plussers bijna gratis met de bus in de stad mee. Ouderen hopen ook dat de gratis bus dichter bij begraafplaats de Essenhof stopt. Jannie Bozuwa is daarvoor een actie begonnen.

(persbericht gemeente Dordrecht)

Deze week ontvangen 21.000 Dordtenaren een brief over de openbaar vervoer regeling voor 65-plussers. Voor € 12,50 per jaar mogen zij in Dordrecht onbeperkt met de stadsbussen van Arriva mee. De regeling voor onbeperkt openbaar vervoer voor 65+ is ingevoerd om de mobiliteit van ouderen te verhogen en sociaal isolement te voorkomen.

Met het abonnement kunnen 65-plussers onbeperkt reizen met de stadsbussen van Arriva van maandag tot en met vrijdag na 09.00 uur en in het hele weekend op elk tijdstip van de dag. Elke Dordtenaar van 65 jaar en ouder die in Dordrecht staat ingeschreven komt voor de regeling in aanmerking. Vorig jaar maakten 10.000 mensen hiervan gebruik.

Het abonnement wordt onder vertoon van de uitnodigingsbrief en een identiteitsbewijs op de persoonlijke OV-chipkaart geplaatst. Dat kan in de Arriva Store op het busstation aan de Burgemeester de Raadtsingel naast het centraal station. Wie afgelopen jaar al van de regeling gebruik heeft gemaakt, kan voor 2016 het abonnement op de geldige OV-chipkaart voor € 12,50 opnieuw activeren in de Arriva Store.

Arriva wil het activeren graag vlot laten verlopen en lange wachttijden voorkomen. Daarom zijn mensen voor verschillende periodes van twee weken uitgenodigd.

Heeft u vragen?

  • Stel deze dan aan de klantenservice van Arriva. U bereikt hen van maandag t/m vrijdag van 6.00 tot 23.00 uur, in het weekend en op feestdagen van 7.00 tot 23.00 uur via telefoonnummer 0900 - 202 20 22 (lokaal tarief, € 0,02 p.m.).
  • Kijk op en www.arriva.nl of www.dordrecht.nl (zoekwoord openbaar vervoer) of
  • Kom langs bij de Arriva Store, Burgemeester de Raadtsingel 2 te Dordrecht.

Lees meer over:

brief OV Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!