zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Fonds voor acute geldnood in Drechtsteden

30 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - In Dordrecht is een noodfonds opgericht voor mensen met acute geldproblemen. De Stichting Urgente Noden Drechtsteden verwacht op termijn ruim 350 aanvragen per jaar.

"De hulp is bedoeld voor personen die direct geld nodig hebben voor bijvoorbeeld een huisartsbezoek of dringende rekeningen", zegt voorzitter Cees Vos van de stichting.

In sommige gevallen heeft iemand in deze situatie al recht op noodgeld, maar duurt het nog te lang voordat ze het daadwerkelijk krijgen. SUND kan dan eenmalig geld geven, om te voorkomen dat mensen op straat terechtkomen.

"Het gaat daarbij om mensen die momenteel buiten de boot vallen. Niet alle gevallen passen nu binnen de regels voor noodhulp", zegt Vos.

Een team van hulpverleners helpt de nieuwe stichting met aanvragen. De specialisten beoordelen of iemand in aanmerking komt voor het noodgeld. Het geld is afkomstig uit lokale fondsen.

Het noodfonds is bedoeld voor de gemeenten Zwijndrecht, Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht.

Bron: RTV Rijnmond.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!