zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Stichting Urgente Noden Drechtsteden wordt twintigste noodhulpbureau van Nederland

29 oktober 2015

DORDRECHT – Stichting Urgente Noden  Drechtsteden – waarvan vandaag onder toeziend oog van notaris Van Leusden  uit Zwijndrecht werd getekend – is het twintigste noodhulpbureau in Nederland.

De landelijke noodhulpbureaus zijn nu samen actief in meer dan zeventig steden.

Dit werd vandaag bekend gemaakt in het Stadskantoor van Dordrecht, waar de stichting werd gepresenteerd in kamer 1 waar normaal op dinsdagavonden de gemeenteraad van de stad een korte vergadering houdt.

Het werkgebied van de Stichting Urgente Noden Drechtsteden bestrijkt de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. CDA-wethouder Bert van der Burgt kreeg van SUN Nederland lof toegezwaaid hoe hij vanaf 2011 had gezocht naar draagvlak in de regio voor SUN.  De wethouder roemde op zijn beurt ook de inzet van het Platform tegen Armoede en het Platform dak- en thuislozen.  Ook betrok hij zijn collega wethouders sociale zaken uit de regio bij het feit dat er nu een noodhulpbureau komt.

Cees J. Vos sprak als eerste voorzitter van de stichting, die nadrukkelijk een samenwerking wel zijn van gemeentes, goede doelen en maatschappelijke organisaties.

Landelijke info:
- SUNNederland brengt ervaring in
- SUNNederland helpt bij het opzetten van een noodhulpbureau in eigen gemeente of werkgebied.
Het brengt de ervaring in van de andere noodhulpbureaus in zowel de grote steden als in kleinere gemeenten.

SUNNederland bestaat uit betrokkenen uit de kring van

  • overheid
  • fondsen
  • maatschappelijke organisaties/kerken
  • dienstverleningsinstellingen

en werkt samen met de noodhulpbureaus, verenigd in het Landelijk Beraad.

Noodhulp in 70% van alle gemeenten
SUNNederland wil met lokale initiatiefnemers bereiken, dat in 70% van de gemeenten de hulp kan worden ingeroepen van een noodhulpbureau. En zeker zo belangrijk: een noodhulpbureau dat samenwerkt met alle reeds aanwezige initiatieven.

Of de samenwerking de moeite waard is en voldoende rendeert, bepaalt iedere partij voor zich. Maar uiteindelijk zullen alle partijen er voordeel mee behalen.

Hoe gaat het opzetten van een noodhulpbureau in zijn werk?

Bekijk de beknopte leidraad van verkenningsfase tot eindsituatie.

Lees meer over:

Cees J. Vos SUN Nederland
Deel dit bericht met je vrienden!