zondag 20 juni 2021

Alles over Dordrecht

Minister Plasterk brengt werkbezoek aan Drechtsteden

28 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Maandag 26 oktober bracht minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een werkbezoek aan de Drechtsteden.

In het regiokantoor aan de Noordendijk sprak hij met medewerkers van het Servicecentrum Drechtsteden. Aanleiding van het bezoek was de start van 'Alert Online 2015'. Deze landelijke campagne gaat over bewust omgaan met de risico's die verbonden zijn aan het cyberdomein. De Drechtsteden starten hiervoor in november hun eigen interne campagne 'Zet jezelf op scherp'.

Minister Plasterk en zijn delegatie, onder wie dhr. Luitjens van Digitalisering en Informatisering Overheid, brachten onder meer een bezoek aan de afdeling ICT en aan de Servicedesk. Waar de afdeling ICT zorgt voor de technische beveiliging van de systemen, heeft de Servicedesk dagelijks te maken met meldingen en vragen van medewerkers. En juist die medewerkers spelen de belangrijkste rol als het gaat om informatieveiligheid.

Vicevoorzitter Hans Tanis: 'Het zit 'm vaak in kleine dingen'

Minister Plasterk was positief verrast over de aandacht die het onderwerp 'informatieveiligheid' in de Drechtsteden krijgt en de manier waarop de regio dit gezamenlijk oppakt.

Vicevoorzitter van het Drechtstedenbestuur Hans Tanis: "Het risico dat privacygevoelige of vertrouwelijke informatie in verkeerde handen komt, zit 'm vaak in kleine dingen. Een telefoongesprek met een collega in de trein. Een rondslingerende USB-stick of in je vakantie je inlogcode aan een collega geven. Maar bijvoorbeeld ook als je op facebook zet dat je drie weken op reis bent. Iedereen zou zich daar – zakelijk maar ook privé – meer bewust van moeten zijn."

Foto boven: Minister Plasterk (l) en vicevoorzitter Tanis (r). Foto onder: Minister Plasterk op de werkvloer.


 

Lees meer over:

drechtsteden minister plasterk
Deel dit bericht met je vrienden!