donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Hart van Nederland besteedt aandacht aan eenzame knuffelgiraffe na vondst eigenaar

26 oktober 2015

DORDRECHT - Hart van Nederland geeft de KNUFFELGIRAFFE uit Dordrecht zelfs landelijk allure. De eenzame giraffe is volgens Hart weer terug bij de eigenaar. SBS 6 / Hart bericht daarover:

De knuffelgiraffe die vorige week moederziel alleen in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht achterbleef, is weer herenigd met de eigenaar: Kiana van zes. Maar wel een beetje per ongeluk, laat het ziekenhuis op Facebook weten…

Moeder Xenia is regelmatig in het Albert Schweitzer om bloed te laten prikken in verband met haar zwangerschap. Zo ook deze week. Dochter Kiana komt vaak trouw mee met haar moeder, maar vergeet nog wel eens wat. Ook tijdens dit ziekenhuisbezoek was het weer raak, maar deze keer leidde haar ‘vergeetachtigheid’ haar terug naar haar goede vriend giraffe.

Kiana had deze keer namelijk haar stepje bij haar, maar vergat ook die bijna bij het verlaten van het ziekenhuis… ““Vergeet je step niet! Anders ben je die straks ook kwijt, net als je knuffel!”, riep Xenia nog tegen haar dochter. Een van de laboranten hoorde toevallig wat Xenia zei. “Was dat een girafje?”, vroeg ze aan Kiana. En ja hoor, eind goed al goed, voor zowel Kiana als haar giraffe.

Het verhaal van de ‘moederloze’ giraffe kreeg veel aandacht in de media, ook Hart van Nederland besteedde er aandacht aan, maar dat hebben Xenia en Kiana niet meegekregen, vertelt Xenia lachend: ““Ik heb geen Facebook! En ook de uitzending niet gezien. Ik dacht dat we de giraffe kwijt waren. We hebben hem uit Italië. In de etalage stond hij met een leeuwtje uit dezelfde serie. Mijn zoontje koos de leeuw en Kiana de giraffe. Nu zijn ze gelukkig weer een setje!”   

Lees meer over:

hart giraffe
Deel dit bericht met je vrienden!