donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

22-Jarige Dordtenaar slachtoffer vechtpartij in Renesse

26 oktober 2015 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT / RENESSE - Zondagmorgen vroeg zijn drie jongemannen aangehouden na een vechtpartij op de Hogezoom in Renesse. Het incident gebeurde rond 03.25 uur. De politie kreeg een melding en ging met enkele politie-eenheden richting de Hogezoom. Een getuige gaf een signalement van een van de daders door. Agenten zagen rond 03.35 uur op de Hogezoom een jongeman lopen, die aan dat signalement voldeed. Hij werd aangehouden en in de politieauto gezet. Hierop bemoeiden enkele bekenden van hem zich met de aanhouding. Onder andere werd de deur van de politieauto geopend. Twee agenten zagen zich genoodzaakt enkele klappen met hun wapenstok uit te delen. De jongeman betrof een 18-jarige inwoner uit de gemeente Schouwen-Duiveland.

Torentijd
Een van de slachtoffers gaf aan de politie een signalement van een andere vechtersbaas door. Agenten zagen rond 03.30 uur op de Hogezoom een jongeman lopen, die aan dit signalement voldeed. Ook hij werd aangehouden. Het gaat om een 17-jarige inwoner uit Zierikzee. Rond 04.10 uur meldde een 18-jarige jongen uit Zierikzee zich op het politiebureau in Renesse. Hij verklaarde dat hij vermoedelijk betrokken was bij de vechtpartij. Ook hij werd aangehouden. Het drietal is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Ze zijn zondag gehoord en kregen zondagmiddag te horen dat ze langer moeten blijven.

Aangiften
Een 34-jarige Middelburger en een 22-jarige man uit Dordrecht waren slachtoffer van de vechtpartij. De Middelburger is met de taxi voor medisch onderzoek naar de huisartsenpost in Zierikzee gebracht. Vervolgens is hij met een ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De man heeft letsel aan zijn hoofd en deed zondagmiddag aangifte. Hij verblijft nog in het ziekenhuis. Ook de man uit Dordrecht deed bij de politie aangifte van mishandeling.

Hebt u informatie?
De politie stelt een onderzoek in naar de vechtpartij. Diverse mensen zijn gehoord. Hebt u ook informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000.

Lees meer over:

vechtpartij slachtoffer
Deel dit bericht met je vrienden!