donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Rond tweeduizendste column van Kees Thies in Ad De Dordtenaar

20 oktober 2015

DORDRECHT - ,,Mijn stad en ik zijn grieperig en hebben ernstig de behoefte aan de zon”.  Een zin uit wat wellicht de tweeduizendste column is van journalist Kees Thies in AD De Dordtenaar. Dordrecht is daarin voor hem een maandagstad, die uitstraalt: laat me met rust. Volgens Thies heeft de stad op de maandag een nauwelijks waarneembare hartslag.

Inmiddels is Thies dus – volgens eigen telling – rond de tweeduizend keer de waarnemer in de krant van groot en klein nieuws, lief en leed en andere omstandigheden, die hem beroeren of bezig houden. In de loop van de tijd is in de rubriek een hond, die Blafmans heet, ook een bekende Dordtenaar geworden. Kees verzorgde eerst de hond van een oud-werknemer van zijn vader, maar toen Herman overleed, bleef de hond bij Kees en de rest van het gezin wonen. Blafmans jubileert dus een beetje met Kees Thies mee.

Kees Thies (1959) is een bekende naam in Dordrecht. Hij was eerst journalist van Het vrije Volk en Dagblad de Dordtenaar. Daarna was hij lang actief in medialand Hilversum en als voorlichter/communicatiemedewerker van instanties in Dordrecht. Vervolgens trok Ad De Dordtenaar hem aan op de redactie, waar hij zich uiteindelijk verder ging ontwikkelen als spraakmakend en invloedrijk columnist.

 

Lees meer over:

kees thies ad de dordtenaar
Deel dit bericht met je vrienden!